Skip to main content

Funderingsproblemen? Ga langs bij het Servicepunt Woningverbetering!

Huiseigenaren en VvE's met vragen over woningverbetering, verduurzaming en fundering kunnen terecht bij dit loket.

Vogelvlucht Oost
woensdag 8 mei 2024

Een aantal woningen in Oost en West zijn gebouwd op houten palen die in de grond steken. Ook zijn er woningen die direct op de grond zijn gebouwd, zonder palen. Dit hoeft niet erg te zijn, oudere woningen hebben immers ook hun eigen fraaie charme. Jammer genoeg kunnen er dan wel funderingsproblemen ontstaan. Die herken je bijvoorbeeld aan grote scheuren in de bouwmuren, fors scheeflopende vloeren en scheefstaande muren.

Steun gemeente

Eigenaren van wie het huis mogelijk funderingsproblemen heeft, kunnen rekenen op de steun van de gemeente Schiedam. Op verschillende plekken in Schiedam worden panden in de gaten gehouden en zijn er al projecten gestart voor het herstel van funderingen. Soms vergt dat het nodige geduld van de bewoners én van de medewerkers van het Servicepunt Woningverbetering. Zo is jarenlang gewerkt aan de voorbereidingen van het funderingsherstel van woningen aan de Professor Kamerling Onneslaan. Het funderingsherstel is nu eindelijk van start gegaan. 

Professor Kamerling Onneslaan

De woningen aan de Professor Kamerling Onneslaan zijn al in 2004 in de monitoring van de gemeente opgenomen. Na funderingsonderzoek zijn de woningen in 2010 aangemerkt als 'funderingsincident'. Het Servicepunt Woningverbetering heeft vele bijeenkomsten georganiseerd waarop bewoners meer informatie kregen over wat dit precies betekent. Het doorverkopen van meerdere appartementen heeft vertraging van het project tot gevolg gehad. Ook de nieuwe eigenaren zijn geïnformeerd over de gebreken van de fundering en de mogelijkheden voor het uitvoeren van het funderingsherstel.

Het funderingsherstel is een langdurig en lastig traject met vele opdrachtgevers die het met elkaar eens moeten worden om samen opdracht te kunnen geven aan de aannemer. Uiteindelijk hebben alle eigenaren gezamenlijk ingestemd en samen besloten het noodzakelijke funderingsherstel uit te voeren voor het behouden van de panden. Als het funderingsherstel goed is uitgevoerd, gaan de panden weer minimaal 50 jaar mee. Daarmee is er weer een fraai stukje Schiedam in ere hersteld.

Van Leeuwenhoekstraat

De funderingsherstelprojecten bij woningen aan de Van Leeuwenhoekstraat is afgerond, de woningen hebben een nieuwe fundering gekregen. 

Singel

Ook woningen aan de Singel zijn inmiddels van een nieuwe fundering voorzien en afgerond.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie over funderingsaanpassingen van je eigen woning? Neem dan contact op met het Servicepunt Woningverbetering via het telefoonnummer 010 219 17 00 of kijk op de website.

Onderwerp(en): Wonen

Op de hoogte blijven en meedoen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief ‘Beter voor elkaar’ en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in Nieuwland en Oost. Je kunt ons ook altijd een mail sturen of langskomen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief