Skip to main content

Nigel Djorai, veiligheidsregisseur jeugd stelt zich voor

Mijn naam is Nigel Djorai en ik ben 30 jaar oud. Sinds 1 mei ben ik in dienst van de gemeente Schiedam in de functie van veiligheidsregisseur jeugd in Schiedam Oost. Als geboren en getogen Schiedammer is de stad mij niet geheel onbekend. Alhoewel ik nu al weer een paar jaar in het mooie Delft woon, voel ik mij nog altijd thuis in Schiedam.

Nigel Djorai
maandag 24 juni 2024

In de functie van veiligheidsregisseur jeugd krijg ik de kans om een bijdrage te leveren aan het leefbaar(-der) en veilig(-er) maken van Schiedam Oost. In Nieuwland start volgende maand mijn nieuwe collega, Rudy. Voor mij ligt er een opgave in het voorkomen dat jonge aanwas afglijdt in (drugs-)criminaliteit. Dat doe ik door met buurtbewoners en ketenpartners te onderzoeken waar we elkaar kunnen versterken. Bijvoorbeeld door pilotprojecten te organiseren, om te voorkomen dat de jeugd zich verveelt, maar ook door hen een nuttige dag- en vrije tijdsbesteding aan te bieden. Naast een mogelijkheid tot ontspanning, wordt hen zo ook een kans geboden om iets (bij) te leren. Dit doe ik steeds samen met partners in de wijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het jongerenwerk. Op dit moment ben ik bezig om te kijken of we een jongerenontmoetingsplek kunnen creëren.

Verder gaan we mensen benaderen voor het opzetten van een buurvaderproject om overlast op straat onder de Bulgaarse gemeenschap te verminderen. Ook leeft het idee voor het opzetten van een masterclass met positieve rolmodellen om de schijnwerpers te richten op Schiedamse voorbeelden die een succesvolle draai aan hun leven hebben weten te geven. Indirecte ideeën die met veiligheid verbonden zijn, verdienen eveneens de aandacht. Het blijkt bijvoorbeeld dat veel basisscholen in Schiedam Oost weinig naschoolse activiteiten kunnen aanbieden, omdat hier geen budget voor is toegekend. Door een goede samenwerking neer te zetten met welzijnsorganisaties, buurtwerk en het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid wil ik helpen om dit gat op te vullen.

Als jij als lezer nog ideeën of tips hebt, neem dan vooral contact met me op via het contactformulier! Natuurlijk kun je ook face-to-face met mij in gesprek gaan. Als ik geen vergaderingen heb of de wijk ben ingegaan, ben ik iedere woensdag- en donderdagmiddag te vinden tussen 13:00 - 17:00 uur in Wijkhuis Oost. Hier zit ik vaak samen met de wijkagent in een veiligheidspost. Alle overlastmeldingen en leefbaarheidsvraagstukken mogen dan met ons worden besproken. Heb je projectideeën? Dan kan ik kijken of ik deze kan laten aansluiten bij de (al bestaande) projecten. Heb je meldingen die snel actie behoeven? Dan kunnen we kijken bij wie je je melding kunt indienen.

Los van vragen of meldingen, maak ik sowieso graag kennis met je. Dus, mocht je me voorbij zien lopen, spreek me dan vooral aan. Ik ben altijd in voor een praatje ;)

 

 

 

 

Preventie met Gezag
Onderwerp(en): Veilig

Op de hoogte blijven en meedoen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief ‘Beter voor elkaar’ en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in Nieuwland en Oost. Je kunt ons ook altijd een mail sturen of langskomen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief